Historia

Esta societat va ser constituïda al novembre de 1987 per trenta músics, encara que la història musical de la majoria d'ells es remunta a l'any 1948, ja que formaven part de la Banda Municipal de Canals, dirigits per D. Joaquín Sellés.

Fent un repàs als seus inicis... cal ressaltar que gràcies a la il·lusió i el treball realitzat per: músics, muses, professors i professores, director, socis, directius, pares i mares d'educands i col·laboradors, ens trobem que en l'actualitat, la nostra societat compta amb 83 músics federats amb una edat mitjana inferior als 23 anys, i una escola d'educands amb 100 alumnes matriculats.

Variades i diverses són les activitats que la societat realitza: concerts, festivals, certàmens, intercanvis amb altres societats, etc.

En 2001, va participar en el concert internacional d'Águeda a Portugal i en 2004, el festival nacional de bandes de música en la localitat manxega de Montiel. En el mateix any, va participar en el primer Certamen de la Vila d'Alginet, aconseguint el 2on premi. En 2005, va ser seleccionada per a la realització d'un concert amb motiu de la inauguració del Palau de les Arts "Reina Sofía" de València.

En 2006, va ser invitada per a participar en un concert commemoratiu del 25 aniversari de la fundació de la "Asociación Musical Moteña" de Mota del Cuervo en Conca. Eixe mateix any, va ser nominada per al premi Euterpe que concedix la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, en la modalitat de Gravació bandística, amb el CD "Canals en festa".

En la participació en el certamen provincial de bandes de música de la Diputació de València l'any 2009, es va obtindre un 2on premi. Un any després en el "Certamen Nacional de música de festes de moros i cristians Ciutat de Villena", va obtindre la màxima puntuació i per tant el 1er premi. En 2011 en la seua participació en el certamen de música festera d'Elda, s'aconseguia novament el màxim guardó i per tant el primer premi. També en 2011, es va aconseguir el primer premi en l'entrada de bandes de música en la localitat d'Ontinyent.

Destacar també la participació de la nostra societat en la gravació del capítol número 81 de la sèrie "L'Alqueria Blanca" de Canal 9, així com l'actuació junt amb personatges tan coneguts i emblemàtics en el món de la música com Manolo Escobar i Fernando Argenta.

Des de la seua fundació han passat per la batuta de la nostra societat els directors: D. Gerardo Cardona Lliso, D. Vicente Tortosa Palop, sent el mestre director en l'actualidad... Francesc Xavier Martínez Martínez.

Buscar

loader