Director

JOSEP ROS GARCIA

Josep Ros García neix el 1983 a Sumacàrcer (València).
Comença els seus estudis musicals a l'Escola de Música "Josep Rosell" del seu poble natal. Posteriorment ingressa al Conservatori Professional "Mestre Vert" de Carcaixent, on estudia percussió. Completa la seva formació al Conservatori Superior "Joaquín Rodrigo" de València en l'especialitat de pedagogia i al Conservatori Superior "Salvador Seguí" de Castelló, en l'especialitat de composició. Amplia la seva formació amb estudis de direcció i composició amb els mestres José Rafael Pascual Vilaplana, Ramon Garcia i Soler, Tomàs Gilabert, Andrés Valero Castells, Saül Gómez Soler, Ferrer Ferran, Claudia Montero i Bert Appermont.


És autor de diverses obres per a banda, música de cambra i material didàctic. Com a compositor obté diversos guardons; entre ells, el primer premi en els concursos de composició "Vila de Benidorm" i "Francesc Cerdà" de l'Olleria, una menció d'honor en el concurs de composició "Poble de Muro", tercer premi en el concurs de composició de Meaño , Pontevedra, a més de la menció especial dels músics en el mateix esdeveniment, i ha estat finalista en els concursos de composició "Manuel Carrascosa" de Villena i del Verger.

 

Algunes de les seves obres estan publicades a les editorials "Tot per l'Aire" i "Omnes Bands". És compositor membre de la SGAE (Societat General d'Autors i Editors), de COSICOVA (Associació de Compositors Simfònics de la Comunitat Valenciana) i de l'ACMMIC (Associació de Compositors de Música de Moros i Cristians). Algunes de les seves obres han estat estrenades en diversos auditoris de la geografia espanyola, entre ells, al Palau de la Música de València.


És director de la banda de la Unió Musical "Santa Cecília" de Canals i de la Societat Musical de Bonrepòs i Mirambell. Va aconseguir el Primer Premi en el 129 Certamen Internacional "Ciutat de València", com a director de la Unió Musical "El Xúquer" de Sumacàrcer. També ha dirigit la banda de l'Agrupació Musical "Enovense" de l'Ènova.


Com a intèrpret, col·labora amb el grup de percussió "Amores", Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, Jove Orquestra Simfònica Solidària de València, i en la Banda de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.


Ha estat professor de percussió a l'Escola de Música "Josep Rosell" de Sumacàrcer, de la qual va ser director, i a l'Escola de Música del Barri de Malilla (València). En l'actualitat és professor de percussió i cap d'estudis del Centre Instructiu Musical de Benimaclet (València).

Buscar

loader