Junta Directiva

UNIÓ MUSICAL SANTA CECÍLIA DE CANALS

RELACIÓ DE LA JUNTA DIRECTIVA 

 

President d’Honor: José Luís Biosca Guerola

President: José Manuel Gil Utrillas

Vice-President 1r: Enrique Pacheco Brú

Vice-President 2n: Fernando García López

Secretari: Rafa Martínez Esteve

Vice-Secretària: Amparo Esparza Barber

Tresorer: José Ramón Martí Moscardó

Arxiver:Àngel Vidal Pérez

Cap de banda: Enrique Pacheco Brú.

Ajustador: Iván Andani Ferri

Local Social: Antonio Borredà Peiró

Instrumental: Susana Navarro Yébenes

Muses: Sandra Juan Sancho

Escola d’educands: José Vicente Biosca Mollà

Vocal: Mónica Montell Tormo
Historia

Esta societat va ser constituïda al novembre de 1987 per trenta músics, encara que la història musical de la majoria d'ells es remunta a l'any 1948, ja que formaven part de la Banda Municipal de Canals, dirigits per D. Joaquín Sellés.

Fent un repàs als seus inicis... cal ressaltar que gràcies a la il·lusió i el treball realitzat per: músics, muses, professors i professores, director, socis, directius, pares i mares d'educands i col·laboradors, ens trobem que en l'actualitat, la nostra societat compta amb 83 músics federats amb una edat mitjana inferior als 23 anys, i una escola d'educands amb 100 alumnes matriculats.

Variades i diverses són les activitats que la societat realitza: concerts, festivals, certàmens, intercanvis amb altres societats, etc.

En 2001, va participar en el concert internacional d'Águeda a Portugal i en 2004, el festival nacional de bandes de música en la localitat manxega de Montiel. En el mateix any, va participar en el primer Certamen de la Vila d'Alginet, aconseguint el 2on premi. En 2005, va ser seleccionada per a la realització d'un concert amb motiu de la inauguració del Palau de les Arts "Reina Sofía" de València.

En 2006, va ser invitada per a participar en un concert commemoratiu del 25 aniversari de la fundació de la "Asociación Musical Moteña" de Mota del Cuervo en Conca. Eixe mateix any, va ser nominada per al premi Euterpe que concedix la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, en la modalitat de Gravació bandística, amb el CD "Canals en festa".

En la participació en el certamen provincial de bandes de música de la Diputació de València l'any 2009, es va obtindre un 2on premi. Un any després en el "Certamen Nacional de música de festes de moros i cristians Ciutat de Villena", va obtindre la màxima puntuació i per tant el 1er premi. En 2011 en la seua participació en el certamen de música festera d'Elda, s'aconseguia novament el màxim guardó i per tant el primer premi. També en 2011, es va aconseguir el primer premi en l'entrada de bandes de música en la localitat d'Ontinyent.

Destacar també la participació de la nostra societat en la gravació del capítol número 81 de la sèrie "L'Alqueria Blanca" de Canal 9, així com l'actuació junt amb personatges tan coneguts i emblemàtics en el món de la música com Manolo Escobar i Fernando Argenta.

Des de la seua fundació han passat per la batuta de la nostra societat els directors: D. Gerardo Cardona Lliso, D. Vicente Tortosa Palop, sent el mestre director en l'actualidad... Francesc Xavier Martínez Martínez.

Director

JOSEP ROS GARCIA

Josep Ros García neix el 1983 a Sumacàrcer (València).
Comença els seus estudis musicals a l'Escola de Música "Josep Rosell" del seu poble natal. Posteriorment ingressa al Conservatori Professional "Mestre Vert" de Carcaixent, on estudia percussió. Completa la seva formació al Conservatori Superior "Joaquín Rodrigo" de València en l'especialitat de pedagogia i al Conservatori Superior "Salvador Seguí" de Castelló, en l'especialitat de composició. Amplia la seva formació amb estudis de direcció i composició amb els mestres José Rafael Pascual Vilaplana, Ramon Garcia i Soler, Tomàs Gilabert, Andrés Valero Castells, Saül Gómez Soler, Ferrer Ferran, Claudia Montero i Bert Appermont.


És autor de diverses obres per a banda, música de cambra i material didàctic. Com a compositor obté diversos guardons; entre ells, el primer premi en els concursos de composició "Vila de Benidorm" i "Francesc Cerdà" de l'Olleria, una menció d'honor en el concurs de composició "Poble de Muro", tercer premi en el concurs de composició de Meaño , Pontevedra, a més de la menció especial dels músics en el mateix esdeveniment, i ha estat finalista en els concursos de composició "Manuel Carrascosa" de Villena i del Verger.

 

Algunes de les seves obres estan publicades a les editorials "Tot per l'Aire" i "Omnes Bands". És compositor membre de la SGAE (Societat General d'Autors i Editors), de COSICOVA (Associació de Compositors Simfònics de la Comunitat Valenciana) i de l'ACMMIC (Associació de Compositors de Música de Moros i Cristians). Algunes de les seves obres han estat estrenades en diversos auditoris de la geografia espanyola, entre ells, al Palau de la Música de València.


És director de la banda de la Unió Musical "Santa Cecília" de Canals i de la Societat Musical de Bonrepòs i Mirambell. Va aconseguir el Primer Premi en el 129 Certamen Internacional "Ciutat de València", com a director de la Unió Musical "El Xúquer" de Sumacàrcer. També ha dirigit la banda de l'Agrupació Musical "Enovense" de l'Ènova.


Com a intèrpret, col·labora amb el grup de percussió "Amores", Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, Jove Orquestra Simfònica Solidària de València, i en la Banda de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.


Ha estat professor de percussió a l'Escola de Música "Josep Rosell" de Sumacàrcer, de la qual va ser director, i a l'Escola de Música del Barri de Malilla (València). En l'actualitat és professor de percussió i cap d'estudis del Centre Instructiu Musical de Benimaclet (València).

Buscar

loader